Címlap FOTO 2012 -II. Félév

2012 Június

FOTOALBUM 2012. 12. 28. Boráldás

2012. 12. 28. Boráldás

Sok évszázados hagyományt őrizve János napon szokták boraikat megáldatni a pincegazdák. Erre a rendezvényre gyűltünk össze idén is ott, ahol az Avasi pincesorok kezdődnek, az avasi református temető alatt, a Papszer utcai imateremben.

Itt a hagyományok rendjén vannak. A halandó földi élet keretei pár méteres körzetben koncentrálódnak itt a kereszteléstől a pincesorokon eltöltött éveken  és a vasárnapi Istentiszteleteken át egészen a temetőig.

A boráldásra hozott borok egyre gyűltek az asztalokon és az avasi harangtoronnyal ellátott ünnepi cimkét kaptak.


A kisképek vetítése automatikus. Nagyobb mérethez kattints a képre, úgy is elindíthatod a vetítést.

Bővebben...

 

FOTOALBUM 2012. 12. 16. Jézuska-várás, Luca-kúra

2012. 12. 16. Jézuska várás, Luca-kúra.

Újra advent.

Újra Luca-nap.

Újra hideg és fagy.

Mégis rendületlenül összegyűltünk a kisavasi hagyomány életben tartására egy forralt borra...  és egyéb testet- és lelket melegítő vidám eseményre.

Délután 2-kor gyülekeztünk a BRS pince udvarán:  forralt borral, kandallóban tűzzel, és nótás kedvvel.


Bővebben...

 

FOTOALBUM 2012. 11. 17. Arnóti-sori összefogás

2012. 11. 17. Arnóti-sori összefogás !

Bár nem asztaltársasági rendezvény, de ha már bele csöppentünk és fotó is készült, ide rakjuk.

Az Arnóti sor pincegazdái ilyenkor amikor az új bor már kóstolható, általában össze jönnek egy kiadós szombati ebédre melynek során egymás borainak megkóstolása és egymás kedvenc nótáinak eléneklése is sorra kerül. Skeri vadas pörköltje után mind a tíz ujjunkat megnyaltuk! A borok pedig kivétel nélkül élvezetesek.
 

FOTOALBUM 2012. 11. 16. Ünnepi közgyűlés

2012. 11. 16. Ünnepi közgyűlés - 3 évesek vagyunk!

 A Miskolczi Pincék Asztaltársasága alapításának 3 évvel ezelőtti, Márton napi alapítását ünnepeltük.

Az ünnepi közgyűlés hangulatát rögtön a kezdetkor Regős Zsolt vezetésével maroknyi énekkaros csapata alapozta meg. ( Gratulálunk a Prima díjhoz is!


* * *
 

FOTOALBUM 2012. 10. 12. GÖRÖMBÖLY (közgyűlés)

2012. 10. 12. GÖRÖMBÖLY  ( közgyűlés) 

A Jóisten is megáldotta ezt a napot, október közepéhez képest 16 fok, napsütés, valamint Tibor és Kati vendégszeretete várta az asztaltársaság tagjait Görömböly pincesorán. A vendégszerető fogadtatást követően közgyűlésünket megtartottuk, és útnak indultunk megnézni a páratlan földalatti kincseket, melyeket tagtársunk, Attila faragott a görömbölyi pincehegy gyomrába.  Néhányan a korábbi borkóstolás hatása alatt a pincék mélyén majdnem felszálltak a 4.-es metróra, de sikerült őket vissza tartanunk....


A csodálatos adottságú, puha vulkáni tufába faragott pince-paloták után valahogy megint Tibor pincéjében kötöttünk ki. Bár murci kóstolás volt a program, azért a tavalyi borok jobban ízlettek! Arról nem is beszélve, hogy a "tiltott gyümölcs" bora - (direkt termő otelló)- fél évszázadot fiatalított,  nagymamám szőlőlugasából csipegetett szőlő ízével idézve fel tovatűnő gyerekkorom világát.

Végül ránk esteledett. Búcsúzást követően a pincesoron lefelé sétálva egy résnyire nyitva hagyott pince ajtón fény szűrődött ki. Jóhiszeműen bekopogtunk, van-e itt valaki, vagy égve felejtették a villanyt?  természetesen ebből is invitálás és újabb borkóstolás lett. Ismeretlenül, a szíves magyar vendéglátás eredménye képpen,  önzetlen vendégszeretetből. Köszönjük.

Deák Imre fotói:

Köszönjük a két görömbölyi pincegazdának, Tibornak és Attilának, valamint az őket támogató aranyos feleségeiknek a szíves vendéglátást.


* * *

Aki még küld fotót, azokat is ide kitesszük!

Talált tárgyak:  egy "csipogó"  Tibornál keressétek!

* * *
 

FOTOALBUM 2012. 10. 10. Elkészült a présmúzeum

2012. 10. 10.   Elkészült a présmúzeum.

Aki már járt nála, annak néhány fotó ismerős lesz.  Aki még nem, most láthatja kedvenc időtöltését: a régi muzeális értéket jelentő szőlőprések gazdája, az asztaltársaság elnöke, Berta Béla  küldött be néhány fotót:

 

FOTOALBUM 2012. 10. 06. Koszorúzás az avasi temetőben

2012. 10. 06.   Megemlékeztünk 1849. október 6.-ról.

A nemzeti gyásznapon ismét összegyűltünk  megemlékezésre az avasi református temetőben, ahonnan az avasi pincesorok is indulnak. Hagyományosan megkoszorúztuk a Miskolczi Pincék Asztaltársasága által örökbe fogadott  Kun Miklós sírját, valamint az Avasi Borút Egyesület által örökbe fogadott Pócs András sírját. Róluk ide kattintva olvashatsz részletesebben.

Felidéztük az Aradai Tizenhárom vértanú utolsó szavait, melyek közül talán Dessewffy Arisztid szavai gondolkodtattak el leginkább:

"Tegnap hösök kellettek, ma mártírok... Így parancsolja ezt hazám szolgálata."

Igen, elgondolkodtató. Ma szerencsére nem kellenek sem hősök, sem mártírok. Csak józan gondolkodású becsületes magyar emberekre lenne szükség . Hol vannak?

Az ünnepség végén egyik tagunk, Pali olvasta fel a mai napra írt versét. >> itt olvashatod.

Ünnepségünkről a miskolci média is beszámolt, ahol további fotókat is láthatsz:

http://minap.hu/news.php?extend.59099.2

http://www.boon.hu/oktober-6-emlekezes-az-aradi-vertanukra-2/2095887

Részletesebb szöveges cikk és a Miskolc TV híradója > > > Ide kattintva látható

 

FOTOALBUM 2012. 08. 03. Tokaj-hegyaljai tanulmányút

2012. 08. 03.   Tokaj-hegyaljai tanulmányút

A májusban kapott nívódíjnak köszönhetően sikerült kirándulást szerveznünk a tokaj-hegyaljai borvidékre, ezen belül Erdőbényére.

Először a BÉRES szőlőbirtokot látogattuk meg. Még az érkezéskor kattintottunk néhány fotót, hisz a gazda "várhat még egy cseppet"

Bővebben...

 

FOTOALBUM 2012. 06. 08. Operafesztivál nyitó felvonulás

2012. 06. 08.   Operafesztivál, Megnyitó felvonulás.

Még várjuk a többi fotót is!!!!!

CIKK...   Nézd meg a szöveges cikket is!