pb045.jpg
Üdvözlünk!
Oldalainkat 2 vendég böngészi
Ma 2022. január 23., vasárnap, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

sound by jbgmusic
Címlap FOTO 2012- I.Félév

Foto 2012

FOTOALBUM 2012. 05. 12. Borverseny

2012. 05. 12.   Borverseny

2012. május 12.-én megrendezésre került a II. Asztaltársasági borverseny.

A Miskolczi Pincék Asztaltársasága II. borversenyén csak néhány fotó készült mert igyekeznünk kellett, nyitni a pincét az avasra látogató miskolciak előtt.

Rövid szöveges cikk és a borverseny eredménye >> IDE kattintva érhető el.

 

FOTOALBUM 2012. 05. 12. I. Avasi Borangolás

2012. 05. 12.   I. Avasi Borangolás.

Az időjárás ma is kitett magáért, sötétedésig kitartott a 30 fokos meleg. Így meglehetősen sok érdeklődő jelentkezett nem csak a borvesenyre (  kb. 130 üveg borral neveztek be)  de az első Avasi Borangolásra is.

Az ELSŐ AVASI BORANGOLÁS hangulatos képeit egy volt egyetemista csapat dokumentálta részünkre, akik azon kevesek közé tartoznak, akiknek sikerült mind a 16 helyszínt végig kóstolni - ráadásul nem csak a kitelepült hírneves borászok borait, de a házigazdák által kínált igazi miskolci borokat is maradék nélkül letesztelték. 

Ezen kívül hírt hoztak "műsoron kívül" kinyitott pincékről is, ahol szívélyesen kínálták őket a pincegazdák a saját boraikból.  Kóstolás  szempontjából  tehát messze túlteljesítették a Borverseny bírálóinak "kapacitását" mégis épségben, két lábon tértek vissza kiinduló pontjukra!

Élvezzük együtt a hangulatot!  kb. 3x70 fotó:

( Ha a kis képre kattintasz, nagyobb méretben is nézheted a vetítést )


 

FOTOALBUM 2012. 05. 25. Ünnepi közgyűlés

2012. 05. 25.   Ünnepi közgyűlés

A Nagyszentbenedeken megtartott ünnepi közgyűlésen megünnepeltük a nívódíjat és kiértékeltük az első Avasi Borangolás visszhangját valamint szervezési kérdéseit.

A rendezvény nem várt népszerűségnek örvendett, nagyjából ezer vendég fordult meg a pincesorokon.

Megbeszéltük további programjainkat - pl felvonulás az Operafesztivál nyitó ünnepségén, és ehhez kapcsolódó meglepetést, amit most nem hozunk nyilvánosságra, akit érdekel az majd jöjjön el - furakodjon felvonuló csapatunk közelébe, mert meg fogja érni!


Rendezvényünk nem hivatalos része  harmonikaszó kiséretében nótázással folytatódott. 

FOTOALBUM 2012. 05. 26. Görömböly: Kuruc vigasságok

2012. 05. 26.   Görömböly: Kuruc vigasságok

Miskolc legszebb, egységes stílusú pincesora újra vigasságok színtere volt.

Szinte mindegyik pince kipakolt, megterített,  főzött, és várta a vendégeit.  Két asztaltársasági tagot is meglátogattunk, köszönjük vendégszeretetüket. Sikerült végig fényképezni a Ruszin pincemúzeumot, amit tavaly  2011. 09. 17.-én avattak fel, ( az avatáson ott voltunk!)  -a korábbi fotókat  keresd a 2011. II. féléves fotoalbumban-  de megálmodója, létrehozója Burján Ferenc idén már nem ünnepelhetett velünk.

A tavalyi Ruszin Pincemúzeum avatás fotói:

A tavalyi görömbölyi pincetúra képei:

 

 

 

 

FOTOALBUM 2012. 05. 01. Május 1. és a hosszú hétvége

2012. 05. 01.   Május 1. és a hosszú hétvége az Avason.

Itt a természet a város közepén, itt a tavasz, hosszú hétvége, és a melegrekordokat megdöntő 33 fokos április vége- május elseje.

Mindez pincéről-pincére, pincehideg hosszúlépés és fröccs, pörkölt, virsli, mustár.

 

FOTOALBUM 2012. 04. 01. Virágvasárnap

2012. 04. 01.   Virágvasárnap, 15 perc séta az Avason.

Itt a természet a város közepén, itt a tavasz, csak nekem nyílnak itt a virágok, csak nekem dalolnak itt a madarak.  (senki más nem sétált az Avason)

A fotók nagy felbontásban készültek, sok helyet foglalnak, emiatt nem sokáig lesznek fent. Akinek kell, jobb egérgomb, mentés másként....

 

FOTOALBUM 2012. 03. 31. Sajóbábony borverseny

2012. 03. 31.   Sajóbábony XV. Borverseny

A rendezvényre 120 borral nevezett be 60 versenyző.

A megye és a régió fontos rendezvénye ez, amelyre Tarcaltól Egerig érkeztek a résztvevők Sajóbábonyba. Az ünnepélyes megnyitót Deák Imre, a Miskolczi Pincék Asztaltársaságának tiszteletbeli elnöke, Nagy Imre, Sajóbábony polgármestere és Sólyom Sándor, a szervező Déryné Szabadidőközpont és Városi Könyvtár igazgatója tartotta.

 A „versenyműveket” hét-hét tagú zsűri minősítette három kategóriában és adományozott nagy arany (11 db), arany (30 db), ezüst (32 db) és bronz (19 db) minősítéseket. A nevezők okleveleket és tárgyjutalmakat kaptak.

 A rendezvényt a szervezők szőlészeti, növényvédelmi előadással, dugóhúzó kiállítással és pincelátogatással színesítették.

A borverseny előtt- illetve alatt európa egyik legnagyobb dugóhúzó-gyűjteményéből összeállított kiállítást lehetett megszemlélni.

Dr. Tóth Imre, miskolci orvos gyűjteményéből nyílt a kiállítás, aki több mint 50 éve gyűjti a dugóhúzókat. 124 db-ot hozott el Sajóbábonyba a több mint 1000 db-os kollekciójából, amellyel Európa egyik legnagyobb gyűjteményével rendelkezik

A vártnál jóval nagyobb érdeklődés miatt ( tavalyhoz képest duplájára emelkedett a behozott borok száma) a megnyitó egy kis késéssel ugyan, de ünnepélyesen megtörtént.  (>> Video )  (>> Video2 )  (>>Video3)

A borveseny meglesett pillanatai:

A verseny után, amíg a zsűri dolgozott, egy rövid nyitott-pince rendezvénnyel vártak bennünket Sajóbábony pincesorán:

Eredményhirdetés!

Deák Imre értékelte általánosságban a borokat és a zsűri munkáját, (>Video  )

majd a díjkiosztás és kötetlen beszélgetés következett.


KÖSZÖNJÜK  Sajóbábony !

Fotók a BOON-on.

 

FOTOALBUM 2012. 03. 15. Megemlékezés ünnepi közgyűlés

2012. 03. 15.   Megemlékezés, ünnepi közgyűlés

Pócs András és Kun Miklós életpályáját ismertetve és síremlékét megkoszorúzva idéztük fel március 15.-e emlékét, jelentőségét.A  MINAP  híre: >> Ide kattintva

A Miskolci TV híre: >> ide kattintva

További képek:


 

FOTOALBUM 2012. 03. 10. Zoltán nap és Nőnap a Nagyavason

2012. 03. 10.   Nőnap és Zoltán nap a Nagyavason

Itt a tavasz,  éled az Avas.

Zoltán napot ünnepelve,   nőnapot köszöntve gyűlt össze néhány Asztaltársasági és Avasi Burúti tag a Nagyavason végre tavaszi napsütésben, jó hangulatban, és a pince hidege helyett az utcára kitelepülve.

Bár a pincében is voltak események ( Tell Vilmosra vártunk de nem érkezett meg)   a jókedv döntő része az utcán szabadult fel. Apraja-nagyja ünnepelte a szakácsot, (Zoltánt), a fínomságok után megnyalta mind a 10 ujját és végig kóstolta  a pincesorról érkező vendégek hozományát is.  Ezek után - mire a nőnapi virágszálak átadásra kerültek-  természetesen már minden nő a legszebb volt.


No de komolyra fordítva a szót,

reggel óta kemény és fáradságos munka folyt a pincesorokon,  amiről majd a MÁJUSI  HÍRMONDÓBAN értesülhetsz folyamatosan, ahogy az információk szaporodnak.

 

FOTOALBUM 2012. 03. 03. Disznóvágás

2012. 03. 03.   Disznóvágás

A Miskolczi Pincék Asztaltársasága  túlélés-oktatási jelleggel disznóvágást szervezett. Bort már mindneki tud készíteni, most a disznóvágás mesterfogásait tanultuk, ősszel pedig savanyúság-készítő hétvégét tervezünk.

A rendezvény több szempontból is tanulságos volt.

Megállapítottuk, hogy a disznóvágás leginkább embert próbáló részletei a gyülekező pálinka, a disznó megfogásához bátorságot adó fogópálinka,  a leszúráshoz bátorságot adó szúrópálinka, majd vérfogó pálinka, végül utánfutóra-rakó pálinka elfogyasztása,  ezt követően aztán a helyszínen a perzselő pálinka, a fehérre kaparó pálinka, a hasfelmetsző pálinka, ...   stb. elfogyasztása.

Ehhez képest a forralt bor fogyasztása gyakorlatilag elvonókúra volt.

A rendezvény során azt is megállapítottuk, hogy nagyon sok disznót kellene még levágni ahhoz, hogy kis hazánkban minden téren rend legyen.

Ahogy múlt az idő, a disznó egyre kisebb darabokban volt, itt-ott zsírban sült, kondérban főtt, bélbe töltődött, végül a pince mélyén megterített asztalokon orjaleves,  hurka, kolbász és egyéb ízletesebbnél ízletesebb étkek alakjában gyomrunk mélyére került.

 

FOTOALBUM 2012. 02. 24. Kocsonyafesztivál

2012. 02. 24.   Kocsonya fesztivál, Wass Albert felolvasó maraton

A Miskolczi Pincék Asztaltársasága a  2012-es Kocsonyafesztivál nyitó felvonulásán is részt vett, ez látható az első képsorozaton.

Mozi:Várj türelemmel amíg betöltődik!

> >video 1-/ 5Mb  ;  >> video 2-/10 MB;     >> video 3- /15MB A miskolci kocsonya


A felvonulást követően András megvendégelte a felvonulókat a nagyavason egy saját készítésű kocsonyával:

Este részt vettünk a Wass Albert maraton felolvasó esten, az erről készült fotókat még várjuk tagjainktól a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre.

 

FOTOALBUM 2012. 02. 03. Közgyűlés

2012. 02. 03. Tisztújító közgyűlés

A tetemvári pincesoron tartotta tisztújító közgyűlését a Miskolczi Pincék Asztaltársasága.

Először is, köszönetet mondtunk Deák Imre  leköszönt elnök Úrnak, aki a legnehezebb, járatlan utat járta ki az Asztaltársaság élén, a megalakulástól kezdve két éven keresztül.

Mivel tudtuk róla, hogy a bort nem szereti  Vigyor   ezért ajándékként egy dobozos tejet és hozzá pohárkészletet kapott.

A  szavazásokat követően újabb, bár régóta ismert, programjainkban aktívan résztvevő tagok avatására került sor,

Balogh Károly                    Miskolc –Bedegh völgyi pincesor

Dr Zsíros Mihály                Miskolc –Bedegh völgyi pincesor

Kocsa Zoltán                     Miskolc, Hejőcsaba -  Nagyszent Benedeki pincesor

Nagy Béla                          Miskolc – Nagyavasi pincesor

Bencsik Béláné                 Miskolc – Nagyavasi pincesor

Gratulálunk az új tagoknak!

Házigazdánk, Czimbalmos István kérte az asztaltársaság újonan megválasztott vezetőségét hogy próbáljuk meg ismételten felhívni a város vezetőségének figyelmét, esetleg intézkedést kicsikarni a tarthatatlan tetemvári állapotok miatt:

Szétlopott majd romba döntött borházak, pincékbe levezetett szennyvizek, utcai szeméthegyek, közbiztonság teljes hiánya...   Itt már a kissebbségben élő sápadtarcúaknak kell védelem, ombudsman,  jog és hatékony eszköz az önvédelemre és vagyonvédelemre.

Itt már csak a Byron-i idézet igaz:

"..Törvény nem véd meg itt, ha nem véded magad..."


Itt bárki megnézheti Magyarország jövőjét, ha éppen kíváncsi rá. Ezt akarjuk?

Vagy mint a strucc, homokba dugjuk a fejünket?


Erre vonatkozóan csak egy 1926-os írást tudunk per pillanat ajánlani:

"Létesítsen a kormány gyakori vonatjáratokat Budapest és Bugac között, hogy legalább vasárnapokon, Bugacra lerándulva, fejünket a homokba dughassuk, s így tegyük lehetővé, hogy ne lássuk, mi történik ebben az országban." 

Nagy Lajos: Képtelen természerajz.   ( >> ide kattintva)