Címlap FOTO 2012 -II. Félév FOTOALBUM 2012. 10. 12. GÖRÖMBÖLY (közgyűlés)

FOTOALBUM 2012. 10. 12. GÖRÖMBÖLY (közgyűlés)

2012. 10. 12. GÖRÖMBÖLY  ( közgyűlés) 

A Jóisten is megáldotta ezt a napot, október közepéhez képest 16 fok, napsütés, valamint Tibor és Kati vendégszeretete várta az asztaltársaság tagjait Görömböly pincesorán. A vendégszerető fogadtatást követően közgyűlésünket megtartottuk, és útnak indultunk megnézni a páratlan földalatti kincseket, melyeket tagtársunk, Attila faragott a görömbölyi pincehegy gyomrába.  Néhányan a korábbi borkóstolás hatása alatt a pincék mélyén majdnem felszálltak a 4.-es metróra, de sikerült őket vissza tartanunk....


A csodálatos adottságú, puha vulkáni tufába faragott pince-paloták után valahogy megint Tibor pincéjében kötöttünk ki. Bár murci kóstolás volt a program, azért a tavalyi borok jobban ízlettek! Arról nem is beszélve, hogy a "tiltott gyümölcs" bora - (direkt termő otelló)- fél évszázadot fiatalított,  nagymamám szőlőlugasából csipegetett szőlő ízével idézve fel tovatűnő gyerekkorom világát.

Végül ránk esteledett. Búcsúzást követően a pincesoron lefelé sétálva egy résnyire nyitva hagyott pince ajtón fény szűrődött ki. Jóhiszeműen bekopogtunk, van-e itt valaki, vagy égve felejtették a villanyt?  természetesen ebből is invitálás és újabb borkóstolás lett. Ismeretlenül, a szíves magyar vendéglátás eredménye képpen,  önzetlen vendégszeretetből. Köszönjük.

Deák Imre fotói:

Köszönjük a két görömbölyi pincegazdának, Tibornak és Attilának, valamint az őket támogató aranyos feleségeiknek a szíves vendéglátást.


* * *

Aki még küld fotót, azokat is ide kitesszük!

Talált tárgyak:  egy "csipogó"  Tibornál keressétek!

* * *