Címlap FOTO 2012 -II. Félév FOTOALBUM 2012. 08. 03. Tokaj-hegyaljai tanulmányút

FOTOALBUM 2012. 08. 03. Tokaj-hegyaljai tanulmányút

2012. 08. 03.   Tokaj-hegyaljai tanulmányút

A májusban kapott nívódíjnak köszönhetően sikerült kirándulást szerveznünk a tokaj-hegyaljai borvidékre, ezen belül Erdőbényére.

Először a BÉRES szőlőbirtokot látogattuk meg. Még az érkezéskor kattintottunk néhány fotót, hisz a gazda "várhat még egy cseppet"


Ezt követően igyekeztünk az árnyékba, végig hallgatni a cég történetét, majd végre kellemes hűvösben a föld alá rejtett technológiát és a borospince-rendszert. Természetesen a program borkóstolással, majd a legjobb borokból egy-egy üveg megvásárlásával végződött.   Aki nem hozott prospektust, az kattintson ide!

Nem volt egyszerű kijönni a 36 fokra, de indulni kellett tovább mert uzsonnára várt minket egyik Asztaltársasági tagunk, Németh László és felesége akiknek Erdőbényén van üdülöje egy régi, de felújított parasztház, kis udvarral. Hőségriadó ide-vagy oda, az uzsonna előtt egy mennyei barackpálinka kellett hogy beindítsa az emésztésünket.

Az uzsonnát követően Tóth György szőlő- és bortermelő pincéjének hidegébe vonultunk le a még mindig könyörtelen hőség elől.Ezt követően nyugtával dícsértük a napot...  mindenki örült hogy kis Hazánk újabb varázslatos csücskét ismertük meg.