P4176274.jpg
Üdvözlünk!
Oldalainkat 5 vendég böngészi
Ma 2020. október 19., hétfő, Nándor napja van. Holnap Vendel és Irén napja lesz.

sound by jbgmusic
Címlap FOTO 2012- I.Félév FOTOALBUM 2012. 03. 31. Sajóbábony borverseny

FOTOALBUM 2012. 03. 31. Sajóbábony borverseny

2012. 03. 31.   Sajóbábony XV. Borverseny

A rendezvényre 120 borral nevezett be 60 versenyző.

A megye és a régió fontos rendezvénye ez, amelyre Tarcaltól Egerig érkeztek a résztvevők Sajóbábonyba. Az ünnepélyes megnyitót Deák Imre, a Miskolczi Pincék Asztaltársaságának tiszteletbeli elnöke, Nagy Imre, Sajóbábony polgármestere és Sólyom Sándor, a szervező Déryné Szabadidőközpont és Városi Könyvtár igazgatója tartotta.

 A „versenyműveket” hét-hét tagú zsűri minősítette három kategóriában és adományozott nagy arany (11 db), arany (30 db), ezüst (32 db) és bronz (19 db) minősítéseket. A nevezők okleveleket és tárgyjutalmakat kaptak.

 A rendezvényt a szervezők szőlészeti, növényvédelmi előadással, dugóhúzó kiállítással és pincelátogatással színesítették.

A borverseny előtt- illetve alatt európa egyik legnagyobb dugóhúzó-gyűjteményéből összeállított kiállítást lehetett megszemlélni.

Dr. Tóth Imre, miskolci orvos gyűjteményéből nyílt a kiállítás, aki több mint 50 éve gyűjti a dugóhúzókat. 124 db-ot hozott el Sajóbábonyba a több mint 1000 db-os kollekciójából, amellyel Európa egyik legnagyobb gyűjteményével rendelkezik

A vártnál jóval nagyobb érdeklődés miatt ( tavalyhoz képest duplájára emelkedett a behozott borok száma) a megnyitó egy kis késéssel ugyan, de ünnepélyesen megtörtént.  (>> Video )  (>> Video2 )  (>>Video3)

A borveseny meglesett pillanatai:

A verseny után, amíg a zsűri dolgozott, egy rövid nyitott-pince rendezvénnyel vártak bennünket Sajóbábony pincesorán:

Eredményhirdetés!

Deák Imre értékelte általánosságban a borokat és a zsűri munkáját, (>Video  )

majd a díjkiosztás és kötetlen beszélgetés következett.


KÖSZÖNJÜK  Sajóbábony !

Fotók a BOON-on.