Címlap FOTO 2010 FOTOALBUM 2010. 09. 03. Közgyűlés

FOTOALBUM 2010. 09. 03. Közgyűlés

2010. 09. 03. Közgyűlés és pincézés a Kisavason

Ezen a közgyűlésen vetődött fel a kérdés, hogy mi lenne ha ......   ha lenne honlapunk.

Új tagok felvételét követően a házigazda felhívta az asztaltársaság figyelmét arra hogy a Kisavason is rengeteg elhanyagolt pince - borház vár új gazdára, és ha ez nem történik meg, pár éven belül semmivé foszlik Miskolc város épített öröksége, a városközpont magja, a 200-400 éves pincék törénelme, mely egy kis odafigyeléssel a maga kb. 1000 pincéjével könnyedén lekörözhetné bármely felkapott pincesor vagy mulatónegyed  hírnevét, legyen az határon túl vagy határon innen. ( említsük Grinzinget?  Portót? Villányt? A Szépasszony-völgyét? )

Nem vetélkedni akarunk!

Nem túristaközpont akarunk lenni! - Persze örülnénk ha többen ismernék a miskolci pincéket.

Mi CSAK  EZER  olyan miskolci polgárt keresünk a 160 ezer lakosból, aki megvenné a rommá váló pincéket, megóvná a pusztulástól és hétvégente a szomszédaival poharazva újra élettel töltené be az Avast.

Addig....  

Szétlopott majd romba döntött borházak, szeméttel telehordott pincék, egyre sűrűbben beköltöző  lumpen népség, szeméthegyek, közbiztonság teljes hiánya...   Itt már a kissebbségben élő sápadtarcúaknak kell védelem, ombudsman,  jog és hatékony eszköz az önvédelemre és vagyonvédelemre.  ( a MENTSÜK MEG menüpontban láthatod az eredményt)

Itt már csak a Byron-i idézet igaz:

"..Törvény nem véd meg itt, ha nem véded magad..."


Itt bárki megnézheti Magyarország jövőjét, ha éppen kíváncsi rá. Ezt akarjuk?

Vagy mint a strucc, homokba dugjuk a fejünket?


Erre vonatkozóan csak egy 1926-os írást tudunk per pillanat ajánlani:

"Létesítsen a kormány gyakori vonatjáratokat Budapest és Bugac között, hogy legalább vasárnapokon, Bugacra lerándulva, fejünket a homokba dughassuk, s így tegyük lehetővé, hogy ne lássuk, mi történik ebben az országban." 

Nagy Lajos: Képtelen természerajz.   ( >> ide kattintva)