sound by jbgmusic
BB2.jpg
Üdvözlünk!
Oldalainkat 3 vendég böngészi
Ma 2021. július 24., szombat, Kinga és Kincső napja van. Holnap Kristóf és Jakab napja lesz.
Címlap X - Akták X / 7 Adó

X / 7 Adó

Az ADÓnak három fajtája van.


 1) A kellemes ADÓ

Music TV, Petőfi rádió, és még néhány, sajnos nem sok, igazából egy ujjamon is meg tudnám számolni.

2) A kellemetlen ADÓ

Személyi jövedelemadó, Általános Forgalmi Adó, TB-járulék, helyi iparűzési adó, ingatlanadó, jövedéki adó, kamatadó, energiaadó, …. de ide tartozik a hirADÓ is, mert semmi jó hírt nem hallani manapság. A kellemetlen adókból sajnos jóval többet lehetne felsorolni, mint a kellemes adókból. Mégsem elég arra, hogy az ország eltartsa belőle a kormányt, az adóhivatalokat, a tűzoltókat, az oktatást, egészségügyet, és a rend őreit, és azokat, akiket a rend őrei nem sittelnek le, pedig ott lenne a helyük, ehelyett mindenféle szaporodási támogatásban részesülnek és megélhetési bűnözésre hivatkoznak.  Apropó: Ha van megélhetési bűnözés, és ennek keretében enyhítő körülmény, akkor miért nincs ön- és vagyonvédelemből kifolyólag történő tettes-elhalálozás okán felmentés?

Emiatt van baj, egyre inkább romlik a közbiztonság és nem jönnek a befektetők és nem termelnek adót.

3) A még ki nem vetett ADÓ:

Ez az ami megmentheti szegényke országunkat!

Nem értem, hogy a politikusaink miért nem gondolkoznak józan egyszerűséggel? Miért csak a látható jövedelmeket adóztatják meg?

Adóztassák meg azt, aki nem költekezik! Ennek az adónemnek több faja is létezhetne:

Spórolási adó:

Ha az adóalanynak van munkahelye és leadózott jövedelme, és állítólag azért nem költekezik mert spórol, akkor azt biztosan azért teszi, hogy majd a következő kormány idején költse el a pénzét és majd annak gyarapítsa az ÁFA bevételét! Az ilyen ember kormányellenes! Az ilyenre nyugodtan vessék ki a statisztikai hivatal szerinti legjobban költekező emberek által ÁFA-ként befizetett összeggel azonos külön adót!

Hazugságadó

Adóztassák meg azt is, aki azért nem költekezik mert állítása szerint szegény mint a templom egere, jövedelme nincs, és 3-nál több gyereket nevel és csak segélyekből él. Mert az ilyen ember hazudik! Mert 2 szülő plussz 3 gyerek (vagy annál több) 2 hét alatt éhen hal egy fő minimálbéréből, nem beszélve ha még ennyi se lenne neki.

Tehát aki még nem halt éhen és azt hazudja hogy azért nem költ ( nem járul hozzá az ÁFA bevételhez) mert szegény, azt a család létszámának függvényében 2-szer annyi adóval sújtsák, mint aki spórol. Ugyanis, nem csak hogy nem költ, de még el is titkolja hogy honnan szerzi a pénzt az éhen-nem-haláshoz!

Szándékosan hosszú távra tervezett adó-nemfizetés azonnali megadóztatása.

Vannak emberek, akik előre megfontolt szándékkal per pillanat úgy látszik, hogy rengeteg pénzt költenek, és jó sok ÁFÁt fizetnek be a költségvetésbe. Igen ám, de ezek napkollektort, hőszivattyút, fotovoltaikus napelemeket, szélerőműveket szerelnek a házukra. Ezek egy-két hónap után alig fognak energiát ( földgázt, villanyt) fogyasztani, és az államot nem csak az energiák ÁFA bevételétől fosztják meg, hanem az energia forgalmazó cégek nyereségadójától is!

Előre látó pénzügyminiszter most azonnali hatállyal bevezetné a napsütésadót, a széladót és a földmelege-adót is!

 

Eladósodási adó.

Azonnal be kell vezetni! Mert akik eladósodtak (főleg Svájci frankban) azok rosszabbak azoknál, mint akik spórolnak vagy éhenhalni készülnek! Ezek az emberek nem hogy nem fogyasztanak itthon (és nem fizetnek minden után 25% Áfát) de ráadásul külföldi bankokban landol a pénzük, ahelyett hogy idehaza élénkítenék a gazdaságot!

Ráadásul, ha reménytelennek látják a helyzetüket, még öngyilkosok is lehetnek, és akkor már soha többé nem fognak adót fizetni! Az még rosszabb ha mindenüket elvesztik és fedélnélkülivé válnak, mert akkor még segélyt is kell utalni nekik! Tehát azonnal be kell vezetni ezek részére egyrészt a spórolási adót, másrészt az eladósodásuk mértékének 25%-át kitevő el-nem-vásárolt-ÁFA adót, még mielőtt késő lenne!


Nem véletlenül maradt ki a felsorolásból a bolti elADÓ, aki a kellemetlen kategóriába tartozik, főleg, ha a tisztességes adófizető honpolgár számlát szeretne kérni. Ez azonban már a fekete gazdaság kifehérítésének témakörébe tartozik, amitől már nem sok eredményt várhatunk, mert a fehér az már mind adózik, a fekete meg sohasem adózott és nem is fog.